Duurzaam ondernemen, we kunnen er niet meer om heen. Waar dan ook in de bouw wordt er gesproken over duurzaam bouwen en duurzaam ondernemen. Het klinkt leuk maar wat is duurzaam bouwen eigenlijk?

Duurzaam bouwen betekent dat woningen, gebouwen en andere constructies worden ontwikkeld en gebruikt met respect voor mens en milieu. Hier kan het gaan om:

  • Energiebesparing in huizen en gebouwen.
  • Gebruik van duurzame materialen maken.
  • Een gezond binnenmilieu zoals bijvoorbeeld goede ventilatie om vocht, schimmel en ophoping van schadelijke stoffen te voorkomen.
  • Voorkomen dat grondstoffen voor bouwmaterialen uitgeput raken.
  • En nog veel meer.

Zelf zien wij binnen Timmer- en Onderhoudsbedrijf Mourits ook het belang van duurzaam bouwen in. Bij elk duurzaam project houden wij rekening met de bovenstaande aspecten.

Duurzaam gerealiseerde projecten

In het verleden hebben we de volgende duurzame projecten of duurzame werkzaamheden verricht. Wilt u ook een duurzamere woning of constructie? Twijfel dan niet stel uw vraag of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Zonnepanelen op dak

Zonnepanelen komen steeds vaker voor in het straatbeeld. De reden waarom mensen hiervoor kiezen is om op de energiekosten te besparen. Dit was ook de voornaamste redenen van de bewoner van het mooie huis op de foto hiernaast. Andere redenen waren:

  1. De moderne uitstraling van de zonnepanelen.
  2. De subsidie die hij op de zonnepanelen kon krijgen.
  3. Om op een duurzame manier energie op te wekken.

[rev_slider zonnepanelen]

Zonnecollectoren op ‘plat’ dak

De opdrachtgevers voor wie wij deze zonnecollectoren mochten plaatsen waren erg duurzaam ingesteld. Ze wilden maar liefst 20 zonnepanelen op hun appartement. Ze hadden een bijna plat dak waardoor we de zonnepanelen niet zo op het dak konden leggen. Voor maximaal rendement moeten zonnepanelen onder een juiste schuinte worden gelegd. Op deze manier kan er meer zonlicht opgevangen worden. Aan de hand van aluminium frames (zie ook foto 3) konden we deze schuinte realiseren.

[rev_slider zonnecollectoren]