Een kast-op-maat is er in allerlei formaten en varianten. Kasten die wij als timmerbedrijf onder andere hebben gemaakt zijn boeken-, hang-, kleren-, keuken- en ladenkasten.

De meeste kasten die wij vervaardigen worden gemaakt van hout. Dit is een natuurlijk product en goed te bewerken. Omdat het zo bewerkelijk is kunnen we elke kast-op-maat naar wens voor u maken. Een voorbeeld hiervan zijn de twee inloopkasten die u hieronder ziet. Deze zijn precies zo gemaakt zoals de opdrachtgevers het in gedachten hadden.

Extra kastruimte op zolder

Van een onhandige schuine hoek bruikbare opbergruimte maken. Hoe doe je dat? Juist, door in deze hoeken kastruimte te cre?ren. De gemaakte kasten bevielen de opdrachtgevers zo goed, dat we een gehele kastenmuur mochten maken. Een mooie opdracht waarmee onze timmermannen graag aan de slag gingen. Voor het maken van deze kastruimte hebben we:

  • Planken op maat moeten maken,
  • planken geverfd zodat er een dekkende laag op komt te zitten,
  • planken op een juiste manier moeten verbinden zodat er een stevige kast ontstaat,
  • en kasten op maat gemaakt om kastruimtes af te sluiten.

Het resultaat van deze mooie kastenwand-op-maat kunt u in de slider zien. De opdrachtgever was heel erg blij met de gecre?erde kastruimte. Zijn oude LP’s kon hij op deze manier goed opbergen.

[rev_slider kastruimte]

Inloopkast op slaapkamer

Elke kast-op-maat vraagt om zijn eigen aanpak. De maten kunnen verschillen, het type kast wat we maken (zo is een kledingkast erg verschillend van een ladenkast), moet de ene kast netjes afgewerkt worden met een frees en ga zo maar door. Om deze redenen vroeg ook het maken van de inloop-/kledingkast op de foto’s hiernaast om zijn eigen aanpak.

Na het opnemen van de afmetingen werd er eerst het nodige afgetimmerd. Hierop volgend werden de op-maat-gemaakte deurtjes erin gehangen waarna het overige werd afgetimmerd. Van het begin tot het eind is het belangrijk dat alles precies op maat is. Wanneer dit zo niet is kan het zo gebeuren dat een deurtje er niet inpast of niet open kan. Deze kast kreeg daarom net zoals elk project de benodigde aandacht die het nodig had.

Ziet u ook wel zo’n kast zitten? Twijfel dan niet want wij maken ook graag een kast-op-maat voor u!

[rev_slider kledingkast]

Wilt u ook een kast-op-maat?

Heeft u meer opbergruimte nodig? Of wilt u gewoon wat effectiever met een ruimte omgaan? Twijfel dan niet en neem contact met ons op. Graag denken wij met u mee en kijken we wat mogelijk is.