Binnen detailleringen zijn er regelmatig koudebruggen en onjuiste aansluitingen die kunnen leiden tot vochtproblemen of zelfs hardnekkige lekkages. Deze vochtproblemen moeten snel worden opgelost. Wanneer dit namelijk niet gebeurd kan vocht de constructie beschadigen. Voorbeelden van veelvoorkomende problemen zijn:

  • Lekkages in bitumen daken (wat zorgt voor houtrot in de onderliggende constructie;
  • verkeerd aangebracht lood waardoor er kringen op muren en daken ontstaan;
  • niet goed aangesloten of verouderde waterleidingen;
  • en optrekkend condensvocht in een spouw.

Het resultaat van al deze lekkages is dat de onderliggende constructie beschadigd wordt. Een voorbeeld hiervan is houtrot in een balkenconstructie. Ook kan het gebeuren dat er kringen op muren of op daken ontstaan.

Als bouwbedrijf hebben wij veel ervaring met het opsporen en verhelpen van lekkages. Hieronder ziet u een resultaat van een door ons opgeloste lekkage.

Lood aanbrengen om lekkage te verhelpen

Een veelvoorkomend probleem is het verkeerd aanbrengen van lood op de binnenmuur. Vocht wat ergens bovenin de muur naar binnen slaat, moet op een juiste worden afgevoerd. Vaak loopt het vocht langs de binnenmuur naar beneden. Wanneer je hierop het lood bevestigd zal het vocht via de loodslabbe naar buiten lopen. De opdrachtgever van de foto’s van het pand hiernaast had hetzelfde probleem. We hebben hierom twee lagen stenen eruit moeten hakken en vervolgens het lood er opnieuw in gemaakt.

[rev_slider lekkages]

Wacht niet langer en laat ons uw lekkage verhelpen!

Heeft u zelf ook last van een lekkage? Twijfel dan niet en schakel onze expertise in. Wij komen graag bij u langs om met u mee te kijken hoe we de lekkage kunnen oplossen.