U kent de uitdrukking ‘goedkoop is duurkoop’ vast wel. Binnen de bouw gaat deze uitdrukking soms ook op. Na een aanbesteding wordt er vaak voor de goedkoopste aannemer gekozen. Soms blijkt dan gedurende de bouw of na afloop dat de aannemer niet de gewenste kwaliteit kan leveren. Het resultaat is veel herstelwerk waardoor de (ver)bouwkosten toch erg oplopen.

Zelf nemen wij als Timmer- en Onderhoudsbedrijf Mourits ook deel aan deze aanbestedingen. Alleen horen we wel graag van te voren wat de wensen van de opdrachtgever zijn. Gaat het bij het bouwproject om:

  1. Het op een zo goedkoop/snel mogelijke manier realiseren van een project.
  2. Het in samenwerking realiseren van een zo mooi mogelijk project.

Zoals u wel begrijpt nemen wij vaak niet deel aan een aanbesteding wanneer het alleen maar draait om een prijs.

een-goede-aannemerDe kracht van ons bouwbedrijf ligt in de kleine omvang van het bedrijf. Hierdoor zijn wij flexibel en zijn er korte lijntjes?met u als?opdrachtgever. Hierdoor kunnen wij goed inspelen op uw wensen en idee?n. U weet precies wat u wilt en daarom nemen we de tijd om naar u te luisteren. Alleen op deze manier kunnen we een project realiseren die aan uw wensen voldoet. Wanneer u tevreden bent, dan zijn ook wij tevreden.

In overleg tot een mooi resultaat komen

Regelmatig overleg met de opdrachtgever is om deze ook belangrijk. Indien nodig kunnen er gedurende de verbouwing nog wijzigingen in de (ver)bouwplannen worden aangebracht. Het is ten slotte uw project waarom het draait.

Zo hebben wij laatst voor een opdrachtgever de verbouwing van een badkamer?stil moeten leggen. Na het leggen van de eerste vier vloertegels zag het er toch anders uit dan de opdrachtgever zich had voorgesteld. Na overleg werd er besloten voor een ander type tegel te gaan. Nog dezelfde dag hebben we een andere tegel besteld zodat er de volgende dag alsnog getegeld kon worden. ?Hierdoor liepen we bijna geen vertraging op waardoor we de badkamer toch op tijd konden opleveren.

Een zelfde verhaal speelde zich af bij de aanleg van een houten terras. Het te gebruiken hout wat vooraf was bepaald had niet de look-and-feel zoals de opdrachtgevers het eerst in gedachten hadden. ?Hierdoor moesten er andere houten delen worden besteld voor het terras. Het ging om delen waarop enkele dagen levertijd zat. Het gevolg was dat we de afgesproken afleverdatum niet konden halen. Gelukkig kon de opdrachtgever zich in onze filosofie vinden. Hij had ook liever een terras waar hij na afloop trots op kan zijn dan iets wat vanwege geld en tijd snel afgemaakt moest worden. Met succes hebben we vervolgens het project af weten te ronden. Zowel de opdrachtgever als wij waren erg trots op het resultaat!

Een goede aannemerik zoek een aannemer

Een goede aannemer of bouwbedrijf is in onze ogen dus niet iemand die alleen op prijs en tijd let. Nee, het draait in onze ogen om het zo goed mogelijk vertalen van de wensen van de klant in het bouwproject.

Bent u het met ons eens en bent u ook op zoek naar zo’n aannemer of bouwbedrijf? Dan komen wij graag met u in contact!