Weet u ook niet meer of u een bouwvergunning nodig heeft? Wij weten het ook niet altijd, maar aan de hand van de vergunningscheck bij een omgevingsloket is het snel te bepalen of er een vergunning benodigd is.

De omgevingsloket is niet het enige middel waarmee het aanvragen van een vergunning is vereenvoudigd. Zo had u eerst meerdere losse vergunningen nodig, maar deze zijn niet zo lang geleden gebundeld tot de omgevingsvergunning. De onderstaande vergunningen zijn komen te vervallen:

  • wanneer heeft u een bouwvergunning nodigDe bouwvergunning
  • De sloopvergunning
  • De kapvergunning
  • De aanlegvergunning
  • De buitenreclamevergunning
  • De monumentenvergunning

Het scheelt dus een hoop papierwerk want met ??n vergunning zijn zes oude vergunningen komen te vervallen.

Heb ik een omgevingsvergunning nodig?

Of u ook daadwerkelijk een omgevingsvergunning nodig heeft ligt aan de bouw of verbouwing. Met de vergunningscheck van de omgevingsloket?kunt u snel bepalen of u een vergunning nodig heeft.?Dit hoeft natuurlijk niet. Zo gebeurt het regelmatig dat kleinere verbouwingen zonder vergunning gerealiseerd mogen worden.

Mocht er uit de vergunningscheck blijken dat u een vergunning nodig heeft? Maak dan geen zorgen want wij helpen u als bouwbedrijf?graag met het aanvragen van een vergunning. Of het nu gaat om het opstellen van een bestek of het uitwerken van bouwtekening. Wij kunnen u helpen! Als bouwbedrijf?hebben wij vele jaren ervaring met het aanvragen van een omgevingsvergunningen.

Wist u ook?omgevingsvergunning voor de bouw

Ook bij het aanvragen van ander soort vergunningen kunnen wij helpen. Wist u ook dat het verplicht is, dat wanneer er meer dan 10 m3 aan afval vrij komt u het moet melden bij de gemeente? Dit geldt normaliter ook wanneer u asbest wilt verwijderen. Met uitzondering gebeurt het wel eens dat u vrijstelling van melding kan krijgen.