Duurzaam bouwen, duurzaam ondernemen, groene energie, waar komen we deze termen tegenwoordig niet tegen? Ook wij houden ons als bouwbedrijf hiermee bezig. Zo proberen we:

  1. Wij proberen een constructie zo op te bouwen, dat deze zo min mogelijk belastend is voor het milieu.
  2. Bij het gebruik van de constructie moet deze ook zo min mogelijk belastend zijn. Denk hierbij aan goede isolatie, zodat er niet onnodig gestookt hoeft te worden
  3. Tot slot proberen we een constructie zelf energie op te laten wekken. Een mooie manier om dit te realiseren is door gebruik te maken van zonne-energie.

Uit zonne-energie kan zowel warmte als elektriciteit worden gewonnen. De welbekende zonnepalen liggen tegenwoordig op een groot aantal daken. Deze zonnepalen vangen zon op waarna het vervolgens wordt omgezet in elektriciteit.

Met zonnecollectoren werkt het net even wat anders. Zonnecollectoren vangen zonlicht op waardoor de collector wordt verwarmd. In de collector stroomt water wat hiermee automatisch mee wordt verwarmd.

Aangelegde zonne-installaties

Als bouwbedrijf hebben wij al velen zonne-installaties ge?nstalleerd. Hieronder staan een viertal voorbeelden van aangelegde installaties.

Zonnepanelen op plat dak

Wanneer je een waterbed hebt kunnen je energiekosten snel oplopen. Voor de bewoners van het pand hiernaast was dit de reden om 20 zonnepanelen aan te leggen. Op een bijna plat dak werden de zonnepanelen onder een juiste schuinte aan de hand van frames gelegd. Door de juiste schuinte valt de zon de gehele dag maximaal op de zonnepanelen. Het resultaat is meer rendement uit de zonnepanelen en een grotere daling van de energierekening.

[rev_slider zonnecollectoren]

Zonnepanelen op schuin dak

Voor de opdrachtgever van de woning op de foto hiernaast mochten we 28 zonnepanelen installeren. De reden van deze grote hoeveelheid zonnepanelen is omdat de bewoners hun energiekosten drastisch omlaag wilden brengen. Wanneer een zonnepaneel energie opwerkt draait deze de energiemeter terug. Dit zorgt voor een lagere stand aan energieverbruik en dus aan kosten. Zijn uw energiekosten ook te hoog? Mogelijk is het aanleggen van zonnepanelen dan raadzaam.

[rev_slider zonne-installatie]

Zonnepanelen op dak 2

Naast het terugbrengen van de energierekening zijn er ook nog andere redenen waarom bewoners voor zonnepanelen kiezen. Deze zijn:

  • De strakke en moderne uitstraling van zonnepanelen.
  • De subsidie die op zonnepanelen wordt vergeven.
  • Een steentje bijdragen aan een gezonder klimaat en dus op een duurzame manier energie opwekken.

[rev_slider zonnepanelen]

Zonneboiler op dak

De meeste bekende zonne-installatie is een zonnepaneel. Een andere steeds bekendere zonne-installatie is een zonneboiler. Zonneboiler zorgen niet zoals zonnepanelen voor lagere energiekosten maar voor lagere stookkosten. Wanneer water in een zonneboiler wordt verwarmd hoeft uw CV-ketel niet aan te slaan. Deze hoeft hierdoor niet te stoken waardoor je minder gas verbruikt. Op jaarbasis kan een zonneboiler ook voor u een oplossing zijn om flink op uw stookkosten te besparen.

[rev_slider zonneboiler]

Ook profiteren van subsidie op zonne-installaties?

Wij hebben veel ervaringen op het aanvragen en aanleggen van zonne-installaties. Of het nu gaat om zonnepanelen of -collectoren, wij kunnen u hiermee helpen. Vraag nu gratis informatie bij ons aan!